2010. június 12., szombat

Jó is, rossz is

Sajnos inkább rossz, amik az elmúlt napokban történtek, de szerencsére nem nagyon rosszak azért.
Sajnos előbújtak a szúnyogok, és ha már kilépünk az ajtón, rögtön jönnek és csípnek. Kimondhatatlanul utálom őket. Szegény Jankámat is jól megcsipkedték, és lehet, hogy még egy hangya is megtalálta. De az biztos, hogy tele van csípéssel, és a talpától a térdéig rengeteg van, és iszonyúan viszketnek. :( Mintha allergiás lenne rájuk. Tegnap már majdnem vittük az ügyeletre, olyan szörnyen néztek ki-sötétlilák bordóval, dagadtak és körülötte fehér, körülötte vörös. Már napok óta alig atud aludni napközben, és tegnap már éjjel is, sokat sír, és csak vakarja őket, pedig állandóan kenjük és borogatjuk.
A jó viszont az, hogy ma már permetezték is a kis dögöket, remélem használni fog valamennyire.

Amúgy lenne rá valamilyen tabletta, amit a vízbe raknak le, ami teljesen környezetbarát, és csak a szúnyogot pusztítaná el, még mielőtt kikelnek, csak a zöldek nem engedik a használatát. Mert a szúnyog is része a normális állatvilágnak. Hát igen, csak nem ilyenek és nem ennyi. Az persze nem számít, hogy az emberek szenvednek tőlük, a Gemenci erdőben meg halálra csípik a vadakat...

A jó az, hogy már kicsit javulnak a csípések.

Tegnap kb. 3 órát aludtam a fent említett okok miatt, de nem is vagyok fáradt (annyira).

Ma voltunk unokatesóméknál, akik Mórahalmon laknak, és elmehettünk fürdőbe is. Szeretjük őket nagyon, és szép napunk is volt, Janka élvezte a strandot is. Hétfőn lesz a szülinapja, úgyhogy volt egy kis elő ünneplés is.
Csak éppen hazafelé az autó majdnem beadta a kulcsot, és kissé rettegve, de hazaértünk. Mondjuk 40-nél nem mertünk többel jönni, így több mint 2 órás volt az út, és nagyon meleg. :( De kit érdekel, mikor hazaértünk!!! :)

Ja, és a víztől bedugult afülem, úgyhogy félig süket vagyok, és az ügyeleten nem csináltak semmit, mert nem lehet, nem fül-orr gégész az ügyeletes, és nem sürgős, így kérjek majd időpontot. Mondjuk jó, hogy nem gyulladt, csak a fejem zúg és alig hallok. :S

Na jó, befejezem az élmény és panasz áradatot. Nem tudom, lesz aki végig olvassa idáig. De ha igen, annak megígérem, hogy egyhamar nem lesz ilyen, csak ezt most muszáj volt leírni, hogy jobban érezzem magam.

8 megjegyzés:

kinga írta...

Itt is nagyon sok a szúnyog :( szerencsére engem nem szeretnek, úgyhogy alig vagyok összecsipkedve, de attól még idegesítő, ahogy zümmögnek.
igazából utálom a greenpeace-t, de ebben a tabletta-dologban én sem hiszek. valami más hatása biztos, hogy van. amúgy is, már túl sokat beavatkoztunk a természetbe. jobb lenne visszaállítani, persze azt már úgysem lehet... tele van minden invazív fajokkal (is).
teljesen felborult minden.
az sem normális, hogy ennyi a szúnyog!! de legalább így a madarak is jól járnak.

Karina írta...

Jankának is, neked is, jobbulást. nem tudok sok jó tippet adni a bajaitokra, de gondolok rátok és igenis, a blog azért is van, hogy jobban érezd magad!

Kriszta írta...

Csatlakozom Karinához, teljesen ezt gondolom én is. Örülök, hogy kiírtad, s hogy ez segít picikét. A szúnyogokkal én is mindig így járok, valószinüleg én is allergiás vagyok a csípésükre :(
Jobbulást kívánok nektek, leanykádnak meg nagyon boldog születésnapot.

boGár krea írta...

Jobbulást a családnak!
Egy kedves gyermekorvos ismerősöm javasolta nekünk tavaly az "apis mellifica" nevű homeopátiás szert, mert az én nagyfiam is(és lehet, hogy a kicsi is) allergiás a szúnyogcsípésre. Nekik is voltak ilyen ronda lila, kék-zöld gyulladásaik a csípések helyén, szemük, fülük hatalmasra dagadt. Még nem próbáltuk ki, mert azóta nem kellett, de hátha rajtatok segít...

honfiviki írta...

Szerintem egyáltalán nem baj, ha néha kibeszéli magából az ember a feszültséget! Csak jót tehet.

Én a héten vásároltam egy drogériában egy Vape Herbal nevű stift-et, ami kifejezetten a csípésekre van. Szalmiákszeszt tartalmaz, kicsit hűsít, és megszünteti a viszketést, de ha kicsi Jankának ilyen heves bőrreakciói vannak a csípésre, lehet hogy ez már édes kevés. Esetleg azért próbáljátok ki, 700 Ft körül vettem.

Remélem a csípések ma már lohadnak, amúgy meg Off, off, off! minden mennyiségben. Mást nem igen lehet tenni, amíg meg nem pusztulnak a vérszívók!

Puszi!

Lepkevár írta...

Tudom, hogy nem vigasz, de az egész országban szúnyoginvázió van. Mi már alig merünk esténként kilépni, mert szétmarnak. Azt mondják, hogy azért ilyen rondák a csípések, mert ezek már vegyszerezett szúnyogok, kaptak a méregből, csak nem pusztultak el. Tapasztalat, hogy ha ecettel egyből bekenjük őket, akkor jelentősen javul a helyzet. Jobbulást nektek!

Babi néni írta...

Csatlakozom Lepkevárhoz, a legjobb rá az ecet minél hamarabb. Még most se késő. A fenistilben is ecet van egyébként és a hatása abban áll, hogy a hisztaminreceptorokat kicsit lenyomja, hogy ne legyen ennyire durva a reakció a csípésre.

Tegnap megcsípte nálunk egy szúnyog kis keresztfiamat a fején és azt hittük, hogy beütötte, akkora hupli volt rajta. Tettünk rá ecetes papírzsepit és mire mentek el, már alig látszott, úgy összehúzódott.

A másik - ami miatt ilyen rondák a csípések - hogy ezek áradó vízből kelt szúnyogok és a testfelületükön mindenféle baci is van. És tipikusan a pseudomonasokat olvastam, hogy a szúrcsatornán bejutva ronda helyi fertőzéseket tudnak okozni. De az ecet az ő szaporodásukat is gátolja, mert savas pH-n nem képesek létezni, pláne szaporodni. Akár borogathatod is ecetes ruhával. Persze büdös, de enyhülést hoz. :o)

Jandó írta...

Nagyon köszönöm nektek. :) Ennyi kedvességet és törődést. Nagyon aranyosak vagytok.
Köszönöm a sok tanácsot is, ki is fogom próbálni őket.

Lepkevár, Altair, az ecetet már próbáltuk, de nem javult tőle semmit. :( De lehet, hogy nagyon felhígítottam. Esetleg ne is hígítsam?

Kinga, teljesen egyetértek veled, a természet békénhagyása ügyében. Csak az a baj, hogy ami már egyszer elromlott, az már sehogy se jó. Lehet, hogy a madarak így jóllaknak a szúnyoggal, de a szúnyog invázió elől menekülő, nyakig vízben álló szarvasoknak és vadmalacoknak nem igazán, főleg, mikor már rohad a lábuk a vízben állástól. Akkor emberek még legalább tudnak valamennyire védekezni.