2009. szeptember 9., szerda

Teknősünk elköltözöt

Majdnem elfelejtettem beszámolni családunk egy fontos eseményéről, mert annyi minden történt a napokban. Élt velünk egy 18 éves ékszerteknős. Ő volt az első háziállatom. Nagyon nagyra megnőtt, kb. mint egy nagy tenyér. Nagyon szerettük, csak már elég kicsi volt neki a terrárium, és nem nagyon fért el nálunk nagyobb. Végül a fő gond az volt, hogy Janka elkezdte etetni, és a nagy szeretetben, lelkesedésben már mindent bedobált hozzá. Szegény teknős meg nem igazán örült neki persze.

Múlt héten tudtuk meg, hogy Anya főnökének van egy elég nagy halastava, ahol van ékszerteknős is, és társat keresnek hozzá. Így felajánlottuk a miénket, és szombaton oda is költözött. Nagyon örültem, mert gyönyörű új otthont kapott, szép kertben, rengeteg aranyhal kötött.
Bár fájt a szívem, de láttam, hogy tényleg tetszik neki, és nagyon tetszett neki az új hely. Végre tudott úszni. Nem is gondoltam, hogy ilyen ügyes. Mikor betettük a vízbe, körbeúszkált a tóban, mégegyszer megnézett minket, és eltűnt a sok szép hal között.
Janka nagyon élvezte a "kirándulást", jól el is fáradt. A képen pedig látszik az eredmény, nem volt gond már az altatással :).

Nincsenek megjegyzések: