2010. március 3., szerda

Madár kistáska és fodrászkodás

Azért madár és nem madaras, mert nem csak egy minta, hanem az egész maga a madár. Gyerkőcöknek szántam, pakolós kistáskának, amibe a kincseiket rakhatják. Hirtelen jött ötlet volt, aminek azonnal neki kellett állnom, és ez lett belőle. Sajnos elég lassan haladok, mert egyszerre legalább 3-4 dolgot kezdek el, és mindet váltogatva folytatom. Így elég sokat kell várniuk végleges formájukra. Hát, én már csak ilyen vagyok, hogy sose tudok rendesen végigcsinálni valamit (de ezt egyszer már írtam is).


De nagy nehezen a madarat elérte a vég, vagyis elkészült. Virágos pamut kívül, zöld szárnyakkal, narancssárga lábakkal-ezeken kék,zöld csík is van-, bélése kék len. Szárnya és csőre is mozgatható, hogy ne csak pakolni legyen jó, hanem játszani is. Vatelinnel béleltem az egészet, külön a mozgó alkatrészeket is. Nagy gomb szemekkel néz, és várja a tavaszt. Cipzárral záródik, mert szerintem ezt tudják a picik legelőször kezelni a záró megoldások közül (legalábbis a tapasztalat ezt mutatja).
Eszembe jutott róla egy népdal, amiben valami hasonló madár szerepel, csak annak kék a lába, de zöld a szárnya... . :)

Jankán tesztelve. Ja, és ahogy talán kicsit látszik a képen, most először lett ollóval levágva a haja. Először elég kopasz volt, utána csak pár szál hosszabb haj meredt a feje tetején az égbe. Akkor többször levágtuk géppel, és csak télen nőtt meg a haja rendesen. Nem volt túl hosszú, de a nyakába lógott, és kicsit a szemébe is. Így jött a fodrászkodás ötlete. Féltünk elvinni fodrászhoz, nehogy megijedjen. Így Anyukám vágta a haját, ahogy az enyémet is. Azzal a különbséggel, hogy az enyémet össze-vissza is lehet vágni, úgysem látszik az össze-vissza göndörödés miatt. De Jankáé teljesen egyenes, és ezzel a lényeges különbséggel Anya nem számolt. A végén megjegyezte' Jé, milyen furcsa, hogy úgy marad, amilyenre vágtam'.
A végeeredmény elég jó lett, legalábbis hátul. Elöl, hát, a frufru igencsak rövid lett, de a szemébe nem lóg egy darabig, az biztos. :) Még jó, hogy tart a sapka szezon. De azért nekünk így is tetszik.


Pár horgolós bénaságom, csak hogy lássátok, horgolok is, ha nem is túl sokat.

9 megjegyzés:

toritextil írta...

isteni a madárka :))

Grety Gergaly írta...

Nagyon cukorfalat a táska és a kislányka is cuki.:)

Móni írta...

Nagyon jó lett a táska, tetszik! És látom, Jankánál is jól vizsgázott.
Az én lányomat sem lehet fodrászhoz vinni, pedig van egy barátnőm, aki fodrász, és olyan is volt, hogy ide jött hajat vágni, de nem engedte neki. Így hát én vágom a haját.

bolyet írta...

Nagyon jó ötlet ez a madaras táska, szuper lett!:-))A horgolás is szépen alakul már, nem bénaságok!
Mi is házon belül intézzük a fodrászkodást, csak frufrut kell vágni, de azzal is megküzdünk még.

Virág írta...

Ez a madaras táska nagyon jó ötlet! És szép lett, aranyos! :o)

Marcsi írta...

Olyan édes lett a madár táska és a gazdája is tündéri!

eszterda írta...

de nagyon szép lett a madárkád!

Jandó írta...

Köszönöm! Nem is gondoltam, hogy ennyi dícséretet fog kapni. :)
Móni, milyen érdekes, hogy még otthon sem engedte másnak a kislányod, hogy levágja a haját.De így akkor már biztos nagyon profin vágsz hajat. :)
Bolyet, köszi a bíztatást horgolás ügyben.:)

Ledorka írta...

Nagyon tetszik a madártáskád! Ahogy nézem, Jankának is. :))) Édes a lánykád. :))