2011. január 11., kedd

Az első fonal

... vagy inkább fonal kezdemény. :) Barna szalaggyapjúból készült. Mutatom is.

Ó, nagyon sokat ügyetlenkedek még, de azért már érezhetően javul a helyzet. Arra már rájöttem, hogy előfonallal dolgozni könnyebb, mint szalaggyapjúval, viszont abból könnyebb (legalábbis nekem egyelőre) vastag fonalat fonnom. Ez az első próbálkozásom valami extra vastag lett. Kissé túlzás is. A vastagsága sem mindenhol egyforma. Mivel ez az első, fogalmam sem volt róla, hogy fonás után milyen vastagságú marad... . De rájöttem, hogy nem sokat változik, és ara is, hogy a szemmértékem igen csalós.
Miután rájöttem a hibámra, változtattam a dolgon. Sokat javult, de még mindig nem az igazi. De lényegesen vékonyabb lett, bár még így is 6-8-as horgolótű kell hozzá. A férjemnek készül belőle sapi, mert eddig segénynek mostoha sorsa volt ezen a téren (Jankának készült már legalább 4-5 sapka, nekem is 2, neki egy sem). Férfiaknak nagyon nehéz bármit is készíteni, vagy akár bármilyen ajándékot is kitalálni. Szóval legalább nem lett baj a vastagsággal, mert kijelentette, hogy vékony fonalból úgyis lányos a sapka. Na, most biztos nem lesz az. :)

Amúgy nagyon szeretem a gyapjút, a finomságát, a melegségét, és élvezem, ahogy a szálas gyapjúból, ami még erősen a bárányokra emlékeztet, a kezeim között áthaladva lesz fonal, ami már viszont teljesen más.

3 megjegyzés:

Farci írta...

Ügyes vagy! :)

hekka írta...

Ezt nagyon szívesen kipróbálnám én is! Csak így tovább, gratulálok! :)

Mesi írta...

Én sajna semmit nem értek ehhez, de szerintem ügyes vagy, sok sikert.