2009. október 21., szerda

Házimunkák másként

Nem mondhatom, hogy a házimunkák valamikor is a kedvenceim lettek volna (bár ezzel talán más is így van). De azért volt amit jobban szerettem, volt amit utáltam, pl. "szerettem" vasalni, és az ágyhúzás gondolatától is rosszul lettem.


Mióta Janka megvan, egyre inkább változik a sorrend. Hogy már egyre nagyobb, jobban tudok mellette minden házimunkával haladni, és szinte mind új fényben tűnik fel. Mostanában az ágyhúzás lett a kedvenc, mert rengeteget lehet közben mókázni. Bújócskázunk a huzatok alatt, Janka szedi össze a kihullott tollakat - amit persze nagyon élvez-, rámászik a paplanra, hogy megtaláljuk a csücskét és ütögeti ő is a párnákat. Így vicces az egész, még Janka jól is szórakozik, este pedig külön öröm lefeküdni. Mosogatásnál jót lehet pancsolni, vagy amég mosogatok, ő játszik a műanyag dobozokkal. Új kedvence a söprés. Tartja nekem a lapátot, nekem meg rá kell söpörni a morzsákat, ... . A veszélyesebb, mikor szerepcsere van, mert a hosszú nyéllel lever minden útjában levő dolgot, ha nem figyelek oda. Hála a söprés mániának, hetek óta nincs egy porszemünk se az előszobában és a konyhában.

Viszont a vasalást inkább alvásidőre hagyom, mert állandóan a vasalódeszka alatt bujkál, vagy ha sikerül róla lebeszélnem, néha oda lopakodik, és múltkor is majdnem lerántotta a vasalót.


Lassan rájövök, hogy mindenben lehet valami játékot látni. A munka is halad, és még élvezhetőbb is. :)

7 megjegyzés:

toritextil írta...

:) nagyon édes :)

Jandó írta...

:))

kinga írta...

Ó, ez a kép naaaagyon édees :)))

Hajnoca írta...

Nem csak, hogy játék, de a gyerekeknek minden számunkra munkajellegű dolog JÁTÉK és tanulás.
Nálunk már Bó önállóan veszi elő a lapátot és sepri ;-) fel a szemetet amit talál vagy éppen ő hoz létre.
Hűűű, a vasalás nálunk is tabu. ... de a mosásba szépen besegít a berámolással és teregetésben a csipeszezéssel és adogatásával.

Jandó írta...

Köszi Kinga.:)

Hajnoca, Bó is irtó édi lehet, ahogy "dolgozik". Kár, hogy mi már nem úgy látjuk ezeket, mint ők. A mosásban Janka is segít a bepakolásnál, csak a teregetésnél ő általában érdekesebbnek találja a ruhák kidobálását a lavórból, utána meg beleül és ott játszik.

Lente Julcsi írta...

Egyszerűen gyönyörű!

Jandó írta...

Köszi Julcsi :). Üdvözöllek itt, örülök Neked.