2010. augusztus 11., szerda

Bababörze - élménybeszámoló

Már régen készültem rá, hogy majd egyszer megyek, de valahogy sehogy sem jött össze.Most meg teljesen azt gondoltam, hogy a rá következő héten lesz a börze, és van még csomó időm. Erre anyukám szombaton reggel újságolja, hogy találkozott a börze szervezőjével (akit jól ismerünk), és kérdezte megyek-e vasárnap, mert nem szóltam, de akkor tesz nekem félre asztalt.
Ó, hát kicsit ledöbbentem, de akkor már nem volt visszaút. Ha menni kell, hát menni kell. Így az egy hét helyett volt 1 napom. Persze előtte nap meg nem is voltunk itthon, így fáradt is voltam, meg szétesett, de mindenki nagyon aranyos volt, és a segítségemre volt itthon. :)

Az előzmények az élmény mellett azért is fontosak, mert hát a standom kinézete úgy elment, de semmi extra, nem is elég jól látható, de idő híján örültem, hogy ennyire futotta. Utólag visszanézve a képeket vasárnap úgy néztem ki, mint egy táskás szemű zombi. Elég gáz. Még jó, hogy akkor ez nem tűnt fel.

A piacon van mindig a bababörze, mert ott csak szerdán és szombaton van nyüzsgés, amúgy teljesen üres. Fél asztalt kaptunk, ami bőven elégnek is bizonyult. Jöttek velem a táskák, hajpántok, hajgumik és csatok, cumiláncok és persze a babacipők. Na és persze az egész család, amiért nagyon hálás voltam, és örültem nekik.
Janka már jó korán felkelt, mintha érezte volna, hogy korán el akarok menni. Így mégsem maradt apával, ahogy eredetileg terveztük, otthon nem maradt volna semmi szín alatt. Jött velem rögtön reggel. :) Nem volt vele semmi gond, egészen fél 12-ig egy szó nélkül elvolt.

Hát, vásárlók tekintetében elég gyér volt az egész, sőt még nézelődő is alig volt. Aki jött, annak a többsége is a két sor között halad, és csak úgy csinált, mintha nézelődne. Aki mégis odajött, és kérdezett valamit, az is azt hiszem a bababörzén túlnyomórészben megtalálható használt ruhák árához kalkulált mindent, és elvárta volna, hogy én is pár száz forintért adjak mindent. :( Szóval megállapítottam, hogy a börzén szinte senki nem az egyedi dolgokat keresi, hanem a nagyon olcsó használtakat. Ez is egy tanulság.

Azért szerencsére nem volt teljesen eredménytelen napunk, elkelt pár dolog, de mind régi ismerősökhöz vándorolt. Örültem, hogy így leggalább velük találkoztunk, és örömet szereztem a dolgaimmal.
Készült gyorsan pár új cipő is, ezek kicsit láthatóak is, de őket majd mutatom külön is, csak itt már túl sok lett volna.

11 megjegyzés:

kiseri írta...

Sajnos a babaruhabörzék ilyenek... én is sajátbőrön tapasztaltam. Még babaruhákat árulva is csak a fanyalgást kapja az ember, nemhogy kézműves termékekre:(
Pedig annyira cukikat készítettél! a cumiláncot értékelhették volna legalább... annyira egyediek! hát meg mondjuk a csattok is elkelhettek volna... szomorú, mennyire érdektelenek az emberek!:(
Nem akarsz máshol próbálkozni? érdemes volna!:))

Móni írta...

De ügyes lányod van!
Aranyos kis standotok volt :)))

-j- írta...

olyan szépek :)
én meg már megint lemaradtam a bababörzéről :(
miért nincs ennek nagyobb reklámja???

Jandó írta...

Kiseri, köszi. Örülök nagyon, hogy tetszett amiket készítettem. :) Sajnos tényleg érdektelenek az emberek, és főleg nagyon kevesen értékelik a saját készítésű, egyedi dolgokat. Legalábbis kisebb helyeken. Talán Pesten más a helyzet. Gondolkozom más lehetőségen még, bár elég szűkek a lehetőségek, de hátha. Remélem azért vannak másfajta emberek is. :)

Móni, köszi. :) Jankára büszke is vagyok, főleg mikor mások is dícsérik. Csak nem akarom hangoztatni, mert tuti elfogult anyának tűnnék.

-j-, köszi. Boccs, ez lehet béna kérdés, de te is idevalósi vagy? Amúgy szerintem sincs semmi reklámja. Ha nem ismernénk a szervezőt, azt sem tudnám, hogy van börze. :( Pedig ők lelkesek nagyon, csak valahogy a reklám kevés. Amúgy azt hiszem minden hónap második vasárnapja.

RitaFoltok írta...

Tavasszal változott a rendszer, minden hónapban van már bababörze.
Valóban kicsi a híre, és számomra is sikertelen volt eladás tekintetében.
Szezonálisan fellendül a forgalom, a szept./októberire érdemes lesz kimenni.

Jandó írta...

RitaFoltok, akkor sajnos tényleg nem értékelik a szép dolgokat, ha a tieidnek sem volt sikere. Hm, akkor a szeptemberire lehet, hogy mégis megyek. Hátha jobb lesz. Ha te is, akkor esetleg találkozhatnánk (vagy akár előtte is ??). :)

-j- írta...

Jandó!
idevalósi hát :) itt lakom a sugóparton... szóval még közel is lett volna (na meg aktuális is lenne lassan).
sajnálom... majd legközelebb talán eljutok.

Bakarasz írta...

A bababörze nem az a hely... ezt én is saját tapasztalatból tudom. Az érdeklődés nulla volt, furcsán néztek rám, mindennek tetejébe az egyik "kedves" helybeli kismama kézbe vette az egyik cerkatekercsemet és közölte jó hangosan, hogy ilyet bárki tud csinálni, csak tudni kell egyenesen varrni... többet nem mentem. Oda nem azért mennek az emberek, hogy kézműves portékákat vegyenek... Pedig szépek a dolgaid!

RitaFoltok írta...

Valóban, a bababörze nem kézműves vásár....ám nem én lennék, ha nem próbálkoznék!
Más volt -tapasztalatom szerint- a kereslet, és más a kínálat, tehát rosszkor voltunk rossz helyen.
Találkozni? Örömmel!

Jandó írta...

-j-, ez klassz, akkor lehet, hogy egyfelé lakunk. Na, lehet, hogy már láttalak is, csak nem tudom, hogy te vagy. :)) Elég vicces. Esetleg valamikor összefuthatnánk. Legkésőbb bababörzén, ha összejön.

Bakarasz, hát igen, nem a legjobb hely a kézműves dolgoknak. Kár, hogy mindenhol ez a helyzet, és nincs olyan hasonló vásár, ahol ilyenekre, igényes, egyedi dolgokra is lenne igény. Na, a "kedves" vásárlónak meg jól beszóltam volna, azt hiszem. Pedig sosem szoktam, de ilyeknél nagyon felmegy a pumpa. Kíváncsi lennék az ő cerkatartójára. Szerintem azt sem tudná, hogy fogjon hozzá. Milyen emberek vannak...

RitaFoltok, ez az, ne is add fel. Te is gyönyörű dolgokat készítesz. Jó lenne megtalálni azt a helyet, ahol a kereslet és a kínálat egyensúlyban van. A találkozó miatt mindjárt írok is. :)

-j- írta...

Jandó!
részemről OK az összefutás... akár éppen a bababörzén is :)
(egyébként az erkélyünk éppen pont a KÖFE udvarára néz :))