2010. július 1., csütörtök

Ami még nem volt

...legalábbis nálam. Sőt, egyszerre két ilyen dologba is fogtam. :)

Először is, elhatároztam, hogy varrok magamnak egy nadrágot. De nem ám akármilyet. :) Van egy kedvencem, amit már annyit hordtam, hogy eléggé megkopott az anyaga, így már csak itthoni nadrágként funkcionál. Hasonlót meg sehol sem találtam. Így, hát szétbontottam a jó öreg nadrágot, és ez lett a szabásmintám.

Az első lépést már megtettem a cél felé, már csak anyagot kellett keresnem hozzá. Végre találtam egyet, ami minden szempontból megfelelt volna, de abból meg csak fél méter volt már. Mikor kezdtem elkeseredni, eszembe jutott a múltkor beszerzett molinó. Hogy nadrágnak jó lesz-e, nem tudom, de remélem. Csak ezt a világos színt nem szeretem (legalábbis magamon nadrágként nem). Így jött az ötlet, hogy befestem. Már amúgy is ki akartam próbálni ezt, mert Julcsinál annyi szép saját festésű anyagot láttam. Igaz, hogy ő természetes anyagokkal festett, ami nagyon tetszik, de nem mertem kipróbálni a konkrét szín elképzelésem miatt. Ezért inkább maradtam a hagyományos ruhafestéknél.

Képzeljétek, nagyon jól sikerült. :) Nem is bonyolult, sőt, semmi egetrengető nem volt benne. A szín ispont az lett, amit szerettem volna. Nagyon örülök. A már kiszabott nadrág anyag, és egy táskának való került a festékbe. Ha már így fellelkesedtem, kellett még valamin kísérletezni a nadrágon kívül. Ami még tetszik, hogy volt itthon fehér pamut hevederem, amit táska pántnak szántam. Beledobtam azt is, és nem bántam meg.

Íme a folyamat:
-a festés kezdete (még látszik az eredeti szín is)

- a forralás

- a száradó anyagok (kint az ablakban! :) )

- a végeredmény


A nadrág összevarrása még várat magára. Kicsit tartok tőle. Még évekkel ezelőtt próbálkoztam nadrág varrással,amiből végülis táska lett-összevarrtam a szárait :(. Remélem, most jobban fog menni. Mutatom ha készen leszek vele.

8 megjegyzés:

Karina írta...

Nagyon bátor vagy és ügyes!! Úgy hallottam, hogy az anyagfestés is egy szerelemmé tud válni, hát jól vigyázz a szívedre :)!
Én ezért még soha nem is gondoltam rá, úgyis annyi mindent tervezek egyszerre, nem tudom követni magam! :))
szép hétvégét!

Julcsi írta...

Éljen, éljen! Megfertőztelek:))))
Csuda jó lett ez a zöld szín! Mivel festetted?

boGár krea írta...

Hajrá! Fog az menni!
Nekem is nagyon tetszik ez a zöld! Szép!!!!

Kriszta írta...

Nagyon szép zöld színt kaptál :) Kíváncsian várom a nadrágodat :)

bolyet írta...

De ügyi vagy!Még egy nadrágot is "bevállalsz"..!:-))
Nagyon klassz színt kaptál, szerintem a táska is szuper lesz!

Lente Julcsi írta...

Csodaszépzöld-lett!!

Mesi írta...

Nagyon ügyes vagy, milyen jó, hogy belevágtál! Nagyon jó lett a színe, mivel festettél? Nadrágot még én sem varrtam soha, kíváncsi vagyok az eredményre nagyon!

Jandó írta...

Nagyon köszönöm! :)

Karina, ebben a szerelembe esésben van valami, mert már terveztem a következő színt is. Még jó, hogy ilyen kevés időm van, ez azért nem engedi, hogy túlzásba essek.

Julcsi, köszönöm ezt a fertőzést. Ilyet küldhetsz máskor is.

Columbus ruhafestékkel festettem, ez a banánzöld volt. Kicsit másra számítottam, de szerencsére jobb lett, mint vártam.

Brigi, de jó, hogy neked is tetszik. Köszi a bíztatást.

Kriszta, köszi. Már alakul a nadrág, nemsokára mutatom is.

Bolyet, örülök, hogy neked is tetszik. Hát, remélem, hogy jó lesz a táska is.

Julcsi, köszi.

Mesi, az eredményre én is kíváncsi vagyok. Nemsokára mutatom is.