2011. március 23., szerda

Janka sapka és fonalak

Jankának készült ez a tavaszi sapi, bambusz-pamut fonalból (Bamboolo - fonalshop.hu). Valami hihetetlen különleges színe van. Sejteti a rózsaszínt, és ha máshonnan nézem, mindig más. Sokkal finomabb, mint a sima pamut.
Rekord idő alatt (2 nap) készültem el vele, mert nagy szükség volt rá. A vastag téli sapkákon, és egy csomó vékony őszin kívül- ami mind kicsi lett, volt egy szép tavaszi pamut sapija, ami még kisebb. :) :(
A fülére már nem ért rá ez a tavaszi, de nagyon szerettük, és gondoltam amég nincs kész az új, még elmegy. Erre a játszótéren megkérdezte egy szintén 2,5 éves kisfiú, hogy miért lóg ki Janka füle a sapkából? Hm, erre ledöbbentem, hogy ezek a kicsik mit észre nem vesznek, és nagy zavarban bevallottam, hogy én akrok neki sapkát horgolni, és még nem készültem el vele. Ebbe belenyugodott, bár nem tetszett neki a dolog. Úgy bántott, hogy pont erre nem jutott idő (milyen anya az ilyen), hogy rögtön neki is álltam. :)
Örülök, mert ezt most nagyon eltaláltam, pont jó a méret, a hossz, és elsőre, saját elgondolás alapján. :) Nem egy túl nagy minta, de nekem nagyon tetszik, és szerencsére Jankának is. Teljesen meg van elégedve vele, és magától fel is veszi, nem kell ráeröltetni.




Ezen kívül a napokban még készült pár dolog, mait még majd mutatok, csak hiányzik a "széria" utolsó tagja. De azért van más is. Elég jól feladta a leckét, és emellett jó sok munka is volt. 60 dkg színátmenetes fonal.


9 megjegyzés:

krisz írta...

Tündéri a kis sapi!És persze a lány is.A fonalak pedig..hm...megint nagyon eltaláltad!

zazálea írta...

óh, ez a színátmenetes! és az a sapka! és az a kislány!

Tündérlátta írta...

Nagyon szép a kislányod!

inecsg írta...

Édes csajszi, gyönyörű fonalak!

Babi néni írta...

Micsoda szigorú kisfiú! :oP Főnök lesz belőle, tutira.

A sapka meg nagyon jól áll Jankának, szépek mindketten.

Szerintem igazából minél egyszerűbb mintájú egy sapka, annál jobban tud mutatni hordás közben.

Unknown írta...

Csini a kislány a csini sapiban!

Jandó írta...

Nagyon köszönöm mindenkinek, Janka nevében is. :) Örülök, hogy tetszenek.

Mona írta...

Tündéri a kislányod új sapija :) én is épp ezzel a fonallal kísérletezgetek, nálam is bevált. A fonaljaid meseszépek. Mi készül belőlük?

hekka írta...

Ó, de helyesek! Ha jól látom, ez olyan kép, amikor "csak azért se engedem, hogy lefotózz", de így még cukibb. :)