2010. december 9., csütörtök

Rózsák így is, úgy is

Az úgy volt, hogy már pár napja nagyon meg vagyok fázva, és habár már eélggé jól vagyok, levegőm szinte semmi. Rájöttem, ha csak ülök, és nem csinálok semmit, akkor még elég jó, de amint mozgok, végem. Így történt, hogy ez és Janka ismételt mese szeretete párosult, és szinte egész délelőtt mesét néztünk, együtt.
Sokmindenért szeretem ezt az elfoglaltságot -pl. Janka az ölembe bújik, beszélgetünk közben... - és tudok horgolni is, és varrogatni ezt-azt.

Az egyik mese közben megláttam a szebbnél-szebb rózsákat, és az jutott eszembe, hogyan lehetne pl. hajpántra varázsolni őket. Sokféle sejem és szalag rózsát lehet kapni készen is, és egyedi, különlegeseket is is láttam már, de ezek az anyaok tőlem olyan távol állnak. És hát van egy csomó pamut anyagom, meg sajátos ízlésem, és millió allergiám. Így készültek el a textil rózsáim pamutvászonból.
Már másnál is láttam hasonlókat, de ezekből még 2 egyformát sem lehet készíteni, és ilyen formában még nem láttam őket (bár talán más már igen, de hát nincs új a nap alatt).

Mutatom is az első hajpántom. Sokadik próbálkozásom sikerült csak, de ez már tetszik.


Készültek ici-pici fülbevalók is. Leginkább a gyurma rózsák jutottak róluk eszembe, de mégis egészen más, és talán ezek még kisebbek.





Ma még készült sokféle színű és méretű is, csak a fotózással vagyok elmaradva. Hm, meg inkább a megrendeléseimmel kellene foglalkoznom, de nem bírom ki, hogy valami újat ki ne próbáljak. :)

6 megjegyzés:

Lonci (Győr) írta...

Nagyon jó lett:-)))

Barbara írta...

Ezek gyönyörűek!!! Aki viseli egy hercegnőnek érezheti magát benne :) Még még ilyet! :)

Kriszta írta...

Csuda aranyosak a rózsáid, jobbulást neked!! :)

Flier Judit írta...

Nagyon helyesek lettek!

krisz írta...

Nagyon szépek!A hajpánt is nagyon kis finom,és a füli meg pláne!

Jandó írta...

Lonci, köszönöm. :)

Mephaela, köszi. Örülök, hogy hercegnősnek látod, mrt nekem is valami ilyenmi jutott eszembe, csak nem mertem mondani. Lesz még folytatása.

Kriszta, de jó, hogy neked is tetszenek. Köszönöm a jókívánságot. Rámférne már a jobbulás, a nátha elmúlás. De sajnos még levegőm semmi, még jó, hogy más már rendben.

Judit, köszönöm. :)

Krisz, köszi. Örülök, hogy a fülbevalók is tetszenek.