2013. január 24., csütörtök

Ragacs, a medve

Már régen terveztem, hogy varrok valami állatot, amit szeretgetni lehet, és igazán gyerekeknek való. Az ok pedig igen egyszerű, valahogy úgy érzem, egy kedvenc játék állat/baba nagyon fontos tud lenni. A kicsik szinte élőnek érzik, mintha lelke lenne, ragaszkodna hozzá, és később sem felejtik el teljesen.

Épp a napokban került elő az első mackó, amit varrtam. Terv nélkül, csak úgy hip-hopp varrtam. Pedig igyekeztem, de hát... eléggé "érdekes" lett. olt több kísérletem is, de egyik sem volt az igazi. Még rájöttem, hogy hiányzik a tervezésből valami, valaki. Pont, akinek majd készül. Így hát Jankával összeültünk, és együtt rajzolgattunk, alakítottuk a mostani mackót. Látszik is rajta.:)

Na, de ennyi elég is. Most mesélek Ragacsról.:)
Azért kapta ezt a nevet, mert annyira ragaszkodik a gazdájához, hogy szinte hozzátapad.:) Ezenkívül nagy mézkedvelő is, aki szeret nyakig belemászni a bödönbe. De amellett, hogy játékos, türelmes, és nagyon szeret könyvet nézegetni.

40 cm a feje búbjától a lába végéig. Pamutvászonból és puplinból(pamut) készült mindene. Megerősített varrásokkal, mindene varrva van, szeme hímezve. Abszolút baba és gyerekbarát, semmilyen lenyelhető rész nincs rajta. Polieszter rostszállal tömve, hasában némi polisztirol gyönggyel. Nagyon puha, ölelgetni való. És ami még a különlegessége, hogy nagy orra finom puha bőr, mint az igazi medvéknek.:)

Ó, és hogy miért van körbevarrva a szíve?- hangzott itthon a kérdés. Hát, mert egyre nagyobb akar lenni, hogy mindenki beleférjen, és mert a kis gazdájáért dobog-volt a válasz, ami elég meggyőzőnek és megnyugtatónak bizonyult.

itt még türelmetlenkedett, hogy mikor készül már róla kép:)
2 megjegyzés:

Barbara írta...

Nagyon aranyos lett! Szép ez a kék szín amit vlasztottál hozzá! :)

Jandó írta...

köszönöm :)