2012. július 19., csütörtök

Szintópia, azaz ékszerek a természet kincseiből

Rég jártam erre, azt tudtam, de hogy ennyire, azt nem gondoltam volna. Ennek ellenére minden nap van látogatója a blognak, aminek igazán örülök.:) És persze köszönöm.
Viszont a nagy hallgatás ideje alatt sok újdonság készült. De ez a mostani valami egészen más, mint az eddigiek. Ékszereket kezdtem készíteni, de ezt most nem teljesen egyedül, hanem némi családi segítséggel. A természet kincseiből készülnek az ékszerek, vagyis virágokból, levelekből, ... . Ezzel nagy vágyam vált valóra, vagyis hogy a természet apró csodáit megfoghatóvá, maradandóvá tenni, és létrehozni belőlük valamit mások számára is, ami időtálló , egyszerűen szép, természetes, és mégis igazán különleges. Legalábbis én így látom.

Kicsit elárulok a hogyan és miként részéről is, mert sokan szokták kérdezni. Nem titok, de szavakkal leírni teljesen úgysem tudnám. Szóval műgyantába vannak öntve a virágok,... ami teljesen úgy viselkedik, mint a valódi gyanta, borostyán. Tartósít, megtart, mégis látható marad ami benne van. Először is a virágokat gondosan kiválogatjuk, ügyelve a minél természetesebb helyre is (pl. Dunapart előnyben a gazos füves részekkel szemben). A virágokat préselem, de sokkal hosszabb ideig, mint általában préselni szokták. Utána jön a válogatás,  befoglalás, több fázisban, csiszolás, tökéletesítés, végül ékszerré válás. Kb. ennyi, de ez nagyon hosszadalmas, időigényes folyamat, több hétig, akár hónapig is eltarthat még elkészül 1-1 darab.
Ez a vonal a "szintópia" nevet kapta, de mivel ez is hozzám tartozik, 'szintópia by Jandó'. :) Megtalálható külön boltja a Meskán is, szintópia név alatt.








Ó, és ami még nagyon fontos, hogy ezek is olyan sok szeretettel és odafigyeléssel készülnek, mint az összes többi munkám.

6 megjegyzés:

Eta írta...

Juj, ezek nagyon szépek. Milyen öröm lehet, ilyeneket létrehozni. Tuti nem lenne szívem megválni tőlük. Jankával mi újság? És Veled egyébként?

muzlyke írta...

nagyon tetszett személyesen is, és örültem, hogy megismertelek :)

lapappilon írta...

ide találtam...izgalmas az oldalad....

Jandó írta...

örülök,:) köszönöm

Jandó írta...

muzlyke, köszi, én is nagyon örültem:) remélem szeptemberben újra találkozunk;)

Jandó írta...

Eta, köszönöm! :) És bocsánat, hogy csak most válaszolok. Nagyon élvezem ezt az ékszer készítést, és tényleg nehéz tőlük megválni. az vigasztal, hogy más örül nekik tovább. Köszi, jól vagyunk, nagyon élveztük a nyarat, Janka különösen. Sajnos újra ovi, de remélem jobb lesz, mint tavaly. Te hogy vagy?