2011. február 1., kedd

Moszat és eper-áfonya

Újabb két fonal, újabb két szín. Máshogy is kevertem a színeket, mint az előzőeknél, de abban mostmár teljesen biztos vagyok, hogyha ugyanazt próbálnám létrehozni, szinte ugyanúgy, nem sikerülne. Ettől is olyan különleges. De ezt úgysem én fogalmaztam már meg először. :)

Íme a kettő együtt.

És külön-külön is. Erről kapásból a moszat jutott eszembe. Nagyon hasonló az előző sárkányoshoz, de kicsit világosabb, mások az árnyalatai, amik így még alig-alig látszanak. És különösen fényes lett. Nem tudom mi lehet az oka, de tetszik. A moszat inkább motring korában volt rá inkább jellemző, ami alkalmat adott arra, hogy Jankával tengeri szörnyest játszunk vele. :)



Az eper-áfogya pedig a kehelyben olvadó és összefolyó fagyikat juttatja eszembe. A rózsaszín és a kékeslila árnyalataiból áll.




Miután az eddig kszült fonalakból sikerült végre kielégítenem családunk sapka szükségleteit, sőt kicsit többet is, végre tudok majd mások számára is fonalakat készíteni. Csütörtökön érkezik nagyobb mennyiségű gyapjú (már meg is rendeltem), és nekiállhatok, hogy újabb fonalak születhessenek belőle.
Szóval aki úgy gondolja, szeretne tőlem fonalat rendelni, az már megteheti, csak emailt kell írnia. Aki meg esetleg gondlkodik, az várhatja az általam kitalált színeket, jövőhéttől már a web-shopban megtalálhatja majd.

5 megjegyzés:

cskata írta...

Szééépek! Nanáhogy!!!! :)

Mona írta...

Klasszak, mint az előzők! :)

Babi néni írta...

Nagyon szépek! Színt is lehet előrendelni? :o)

Mázsa Viki írta...

Nagyon szépek! Te hol rendeled a fonalat, mert Rikkeréknél csak mogyoró és barna színű szalaggyapjú van. :(

Jandó írta...

Kata, mona, köszönöm. Igazán örülök, hogy tetszenek.

Altair, köszi. Igen, úgy gondoltam lehet színt is rendelni, már amennyire persze tudom reprodukálni az előzőeket. Amúgy folyamatosan kísérletezem is, már csak a több gyapjúra várok. :)

Mázsa Viki, én is tőlük veszem a gyapjút, de nem szalaggyapjút, hanem előszálat. Nem tudom árban mennyi a különbség, de ez szerintem finomabb, mint a szalaggyapjú és szinte teljesen fehér.