2010. szeptember 30., csütörtök

2. PIF ajándékom

Cserfescsillag volt a 2. PIF játékosom, így a mostani ajándékok hozzá költöztek. :) Hú, már majdnem kifutottam a határidőből, de szerencsére csak majdnem. És örülök, mert tetszettek neki. Egy csatot és egy táskát készítettem, rózsaszín-szürke kombinációban.

Azért is jó ez a játék, mert így az ajándékozás mellett megismerhettem Timit is (ő Cserfescsillag), aminek nagyon örülök. Aki ismeri, tudja, hogy milyen kedves, segítőkész, és még egy csomó jó dolgot felsorolhatnék. :))

2010. szeptember 29., szerda

Csókra vár

... ez a pár. :))) Vagy csak egyszerűen egy kedvesen vigyorgó békás kiscipő. Így akár fiúk és lányok lábára is el tudnám képzelni.


 A kedvenc zöld pöttyös anyagomból készült, molinó béléssel. Egyszerű békák, vagy elvarázsolt királyfik-ki tudja. Nem akartam nekik koronát, maradok inkább az állatoknál, a meseszereplőkért annyira nem vagyok oda. Vicces, mert megint a szájukkal voltam bajban. Már egy hete várták a megfelelő mosolyt, de valahogy sehogy sem tetszett. Ma gondoltam, lesz ami lesz, nekiállok. Teljesen mást terveztem, de a békák ilyen nagy, mosolygós szájat kértek. És igazuk volt, mert Janka eddig is jóban volt velük, ma pedig délutáni alvás után örömmel mutogatta, hogy van szájuk, mégpedig füligérőt mutatott. :)

2010. szeptember 28., kedd

Hekka játékos játékára :)

Hekka blogját amúgy is nagyon szeretem, és most külön öröm számomra, hogy játék van nála. Hátha nekem kedvez a szerencse. :)) Emellett még remek az a játékszabálya, hogy mindenkinek be kell mutatnia egy általa készített játékot.

Így most gyorsan bemutatom az egyik játékomat, nehogy lemaradjak a feltételek teljesítéséről. Bár igazából nem ezt szerettem volna, de magamat ismerve félek, hogy kicsúsznék a határidőből, ha az igazi bemutatnivalóra várnék- az ugyanis szerepel a horgo-blogos amigurumi versenyben, és annak a határideje csak ma jár le. (Az igazi siker lett itthon, viszont ez a régi nem. De sebaj.)

Szóval itt is van ez a maci, amit már elég rég készítettem. Ő volt az első játék, amit én varrtam (már itt a blogon egyszer láthattátok is). Egyáltalán nem voltam és nem isvagyok megelégedve vele. Szörnyen suta és helyenként üres a tömése, és pingvin karjai lettek. De azért elsőnek megtette, és szerencsére azóta rengeteget fejlődtem. Jankánál sincs sikere, úgyhogy szegény ott porosodik a játékos kosárban. Azért én néha ránézek, mert mégis ő az én első, kedves játékom. :)

2010. szeptember 25., szombat

Va-va mamuszra költözött

...avagy Janka újabb kiscipője. Ezernyi dolgom és varrnivalóm mellett nem tudtam nem teljesíteni a kérést, ami napokog a fülembe duruzsolt. Így született meg ez a kutyás mamusz, hogy végre Jankám boldogsága is teljes lehessen, hiszen nála a kutya a minden.

Először rátétmintában gondolkodtam, rózsaszín kockás anyagra. Talán valamivel lányosabb lett volna. De a katica ötletéről beugrott valami hasonló, ami addig-addig alakult, még ez lett belőle. A kutya pofájával többet pepecseltem, mint magával az egésszel. Főleg a füleivel - hegyes, lógós, lehajló, egyenes, saját anyaga, filc, fönt, lent... Utolsó pillanatban jött a végső ötlet, amit a talpa maradéka adott. Így kapott hosszú, mégis lelógó, lebegő puha bőr füleket. :)
A mamusz kívül pamut, belül molinó, talpa hasítottbőr, szemei és orra filc.



 Szerencsére elnyerte kis gazdája tetszését, és rögtön fel is vette. Meg volt elégedve a munkámmal. :) Nekem nem is kell ennél nagyobb dícséret.


A további állatsereg már alakulóban, és alig várják, hogy megmutathassák magukat. (Főleg az egyik türelmetlen, aki Melindáékhoz készül :). )

2010. szeptember 24., péntek

Egy hozzánk költöző ajándék angyal

Diusbd játékán mi nyertük az angyalt, aminek nagyon-nagyon örültem. Először én, utána Janka. :))

Gyönyörűen csomagolva, vidám színekben érkezett hozzánk a csomag, és pont összetalálkoztunk a postással, mikor hozta. Hát, Jankának nem is kellett ennél több. Megvolt a kellő izgalom, rögtön tudta, hogy neki való dolog lesz benne. Nem is tévedett, mert elődújt belőle egy gyönyörű, kedves és nagyon puha angyalka.
Rögtön nagy barátok lettek, és ő lett 'A' baba. Azóta már összebarátkozott az angyalkánk a többi kedvenc babával, és kiderült róla, hogy nagyon jó álomőrző is (ennek külön örülök én is).

Ó, és ami az én kislányomnak külön öröm volt, és nagyon büszke rá, hogy az angyalnak van bugyija, és már ő sem pelusos (mint a többi babája). Így hát tegnap egész nap hordta a bilire, mert az angyalnak pisilnia kellett. :)))

(ez a grimasz Janka legszebb mosolya, amit a fényképezőgép tiszteletére mutat-hiába mondjuk, hogy inkább ne mosolyogjon)

Dius, nagyon köszönjük itt is, és a kedvességedet is.

2010. szeptember 22., szerda

Festés újra

Már régebben tervben volt egy újabb anyagfestés, csak valahogy mindig halogattam. Most viszont egy új funkcióban is kipróbáltam, mint ruhajavító és folteltávolító. Kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz, de sikerült. :)

Nemrég túrtunk Jankának egy nagyon klassz nadrágot, aminek az az egy baja volt, hogy sárpacni nyomok voltak rajta, és semmivel sem tudtam kiszedni belőle. Mondjuk már láttam, mikor megvettük, de annyira olcsó volt, hogy gondoltam ezért akárhogy is megéri, majd kitalálok valamit. Ki is találtam, a festés lett a végső megoldás. :) Szép világos drapp nagrág volt, rózsaszín virágokkal, virágos béléssel. Sajnos ezt az állapotot elfelejtettem lefotózni. Ehelyett kapta a khaky színt, ami 'ápol és eltakar' - vagyis remekül befogta az egész nadrágot, és a foltoknak is nyoma veszett. :) Szerencsére a hímzett virágok és a varrások maradtak eredeti színűek, így lányos is maradt. Az egyetlen hátulütője, hogy a virágos bélés is eltűnt. Ami viszont azért jó, hogy legalább ugyanaz a zöld lett, mint kívül. Így aki nem tudja, hogy milyen volt, fel sem tűnik neki a különbség.
Ha már a nadrágot festettem, bedobtam mellé egy kisebb darab molinót, csak a kíváncsisaág kedvéért. Elég szép lett ez is, bár kicsit sötétebb színt kaptt, mint a nadrág. Na de ez is remek, a lényeg, hogy zöld, ami úgyis a kedvencem, úgyhogy jöhet szinte bármilyen árnyalatban.

2010. szeptember 21., kedd

Összeöltözve

Már mutattam Janka mamuszát, ezért most igazán nem is ez a lényeg. Inkább az, hogy miért pont ebből az anyagból készült. Ugyanaz, mint a kutyás táskája, így már teljes a kollekció. :)



Ide biggyesztem ezt a horgolt mamuszt is, ami most készült, nehogy azt gondolhassátok, hogy már nem is horgolok. :)

2010. szeptember 19., vasárnap

Ami már régen volt

...vagyis biciklis táska. Most megrendelésre készült. Igazából egy ideje meg is feletkeztem róla, mert hát a kord nem való a melegebb időkre, és mostanában a táskákat is kicsit hanyagoltam. Így hát eléggé meglepődtem a megrendelésen, de örültem is neki. Furcsa volt újra ilyet varrni, de eszembe jutott, mennyire szerettem.


A színei - barna, zöld pöttyös- a kérés szerint alakultak, de én is nagyon szeretem őket. Azt hiszem ez lett a legnagyobb táska, amit eddig varrtam (28x30 és 10 cm a talpa).

2010. szeptember 18., szombat

Altatás

Mostanában Jankát úgy kell altatni, hogy melléfekszünk. Ennek eredménye, hogy én is mindig elalszom vele együtt. Ez hol jó, hol rossz. Kipihentebb vagyok, az tuti, de sorban elmaradnak az esti szabad óráim, amit pl. a levélírásra szoktam fordítani. De, hát ez van.

Janka mostanában sokat babázik, és mint ahogy a kép is mutatja, ő is úgy altatja a babákat, ahogy mi őt. :) Annyira aranyos, ahogy rendezi őket, tisztára mint a felnőttek.


2010. szeptember 16., csütörtök

Kicsi bogár és nagy prototípus

Ez a bogaras (majdnem katicás, csak fekete pöttyös nélkül) kis cipő készült el ma. Már egy ideje megvolt az ötlet a fejemben, csak megvalósításra várt. Mit szóltok hozzá? Jankának tetszett, anyukámnak is, de a férfi részlegnek nem annyira- pedig rájuk is nagyon kedvesen mosolyogtak. :) Többen írtátok, hogy jó lenne ilyen mamusz cipő felnőtt méretben is, így kedvet kaptam hozzá. Már eddig is tervben volt, csak kicsit féltem, hogy csak nekem tetszene. Meg így legalább le tudom tesztelni, hogy milyen lehet a kicsiknek a cipőkben.
Eddig fél pár készült teszt darabként, magamnak, 37-es méretben. Kívül flanel, belül len, talpa műbőr és persze vatelinnel bélelt. Nem lett túl szép, mert lehagytam a díszítést, úgysem az volt a lényeg. Viszont bátran mondhatom, hogy pont eltaláltam a méretet, és nagyon kényelmes, és a vastag vatelintől olyan érzés, mintha puha, vastag szőnyegen, vagy inkább szivacson járnék. És kellemesen melegíti a lábat. Így hát holnap készül a párja is, és alig várom, hogy hordhassam.
A kinézetét leszámítva szerintetek is jó lesz?

Sorsolás

Megtörtént a sorsolás. Cetlikre írogattam a neveket, és egy kis kosárból húztam. Csak becsületesen, oda nem nézve és jól megkeverve. :)

A szerencsés nyertesek:



- táskára jelentkezők közül 'a riglószilva kékség'

- a kiscipő kupacból pedig Melinda

Gratulálok nektek! Kérlek küldjetek egy címet a címemre, ahova postázhatom őket. Érdekes, hogy mindketten új ismerősök, de jó, hogy legalább így kicsit jobban megismerhetem őket. :)

A többieknek is nagyon köszönöm, hogy velem játszottak. Örültem mindenkinek.

Arra gondoltam, hogy mivel mindenkit sajnos nem tudok megajándékozni, hiába szeretnék, annyit azért felajánlok, hogy akik részt vettek a játékban (akár táska, akár cipő fronton), és úgy gondolják, hogy rendelni szeretnének valamit, azoknak nem lenne postaköltség. Persze, ha nem él vele senki, az sem gond.

Várok vissza mindenkit továbbra is. Lesz még ezután is játék és újabb mutatnivalók is. :)

2010. szeptember 12., vasárnap

Kötőtű tartó

Karinának szerettem volna valami olyan ajándékot adni (az előzményekről már régebben írtam itt), amit el tudok készíteni, és aminek örült volna, hát varrtam egy kötőtű tartót. Már megérkezett hozzá, ezért itt is mutathatom. :) Ó, és ami a lényeg, hogy tetszett neki.

Az egészben az volt a legizgalmasabb, hogy kötőtűt még csak messziről láttam, így csak saccolni tudtam a méretet. Hasonló lett, mint a horgolótű tartó, csak nagyobb, és két sor rekesz került bele. Összecsavaráshoz pedig szalagot kapott tépőzár helyett. Most valahogy ez tetszett jobban.

2010. szeptember 10., péntek

Két pici láb

A hétvégénk és az esküvő nagyon jól sikerült, remekül éreztük magunkat. Janka is elég jól bírta, bár kellet pár nap, hogy visszazökkenjen a normális kerékvágásba.

Az ajándék cipőnek nagyon örültek, és pont jó lett a kisfiúra. Persze képet meg elfelejtettem készíteni. na, de még biztos lesz hasonló.

Janka cipőéről is csak menetközbeni kép készült, mert mióta megkapta, abban járkál itthon. Ő a fő tesztelőm, és mondhatom, hogy jól bírja a cipő a strapát és a kiképzést. Már a talpát is mostunk, mert a cipőtisztításnál ezt is betette a sorba, és hát nem is ártott neki. Ez a műbőr egyik előnye, hogy nem ázik át.


De az igazi két pici láb, amire már utaltam a címben is, az Janka és az unokatesója. Merthogy a sógornőmék ellátogattak hozzánk pár napra, és Sára is kapott egy kiscipőt, olyan rózsaszín rózsásat, amilyet már mutattam. Nagyon jól eljátszottak a lányok, Janka is élvezte a társaságot. :) A sógornőmmel meg azért is jó beszélgetnünk, mert ő is varr, így van egy plusz közös témánk. Őt is megtalálhatjátok a Meskán.

2010. szeptember 2., csütörtök

Gyorsan, gyorsan

Holnap irány Budapest, családostul, szombaton pedig a sőgornőm esküvője. Már nagyon készülünk. :)
Egy kedves ismerős családnál alszunk, ahol van egy 1éves kisfiú. Ajándékba készítettem neki egy kis cipőt, kockás-vonatosat. Már nem kísérletezek a fényképezéssel (mert most fejeztem be), majd ha újra itthon leszünk, mutatom.
Jankának is elkészült egy újabb cipő, mert a régi már épphogy csak jó rá. Amúgy is egyre hidegebb van a lakásban is, így jobb is, ha nem csak zokniban rohangál. Ugyanabból az anyagból készült, mint a kutyás táskája.

Az útra bepakoltam a fonalaimat is, majd meglátom, mire jutok velük. De még csomó dolog várat magára, úgyhogy megyek is.

További szép hetet-hétvégét mindenkinek. :)